Nederlands voor anderstaligen

Als je op deze manier Nederlands leert spreken, zul je nog steeds ook de Nederlandse grammatica moeten leren. Vaak is er een spiekbriefje beschikbaar dat een kort overzicht biedt van veel voorkomende grammaticale punten.

Nederlands leren spreken?

Als je de kans krijgt om een vreemde taal te spreken in de klas of online, zijn er twee manieren om een vreemde taal te leren:

Op school:

Dit is typisch de gemakkelijkste manier om een vreemde taal te leren. De leraar zal een les aanbieden, en de leerlingen kunnen dan naar de les luisteren terwijl ze de les volgen. Dit is een zeer traditionele methode, omdat studenten gewoonlijk alleen aandacht besteden aan de leraar tijdens de les en daarna hun aandacht verleggen naar de vreemde taal. Studenten leren de vreemde taal ook door de les in hun eigen taal te herhalen.

Online:

Het grootste voordeel van het online leren van een vreemde taal is dat de student de cursus kan volgen zodra hij of zij dat wil. Vaak is er een inwerkperiode om naar een vreemd land te gaan. Als de student eenmaal gesetteld is, kan het leren van een vreemde taal een eitje zijn. Het is alsof je een één op één instructeur hebt. Studenten krijgen ook de kans om de taal te oefenen door interactie met moedertaalsprekers.

Hoe lang duurt het om Nederlands te leren?

Een miljoen jaar om precies te zijn? Nou, dat hangt af van hoe goed je bent. De gemiddelde moderne Nederlandse student doet er 12 jaar over om Nederlands te leren. Het duurt letterlijk jaren om de taal te spreken. Dus, hoe lang duurt het om Nederlands te leren?

Ik weet het niet precies, want ik heb het niet gedaan. Maar ik zou schatten dat het 10-15 jaar duurt om Nederlands te leren. Daarom raad ik ten zeerste aan dat studenten de taal leren van een gediplomeerde leraar of in een taalinstituut.

Hoeveel gaat het kosten?

De kosten van formele lessen variëren meestal van 1000 tot 2000 dollar per uur. De taal leren mag niet goedkoop zijn. Dit komt omdat, hoewel studenten kunnen denken dat ze gratis Nederlands kunnen leren, dit niet waar is. Het is normaal dat Poolse studenten tot het einde van het programma in hostels moeten verblijven. Als ze daarna besluiten om naar een universiteit of een restrach te gaan, zullen ze nog steeds het lesgeld moeten betalen in een vast maandelijks bedrag.

Als je de basis van het Nederlands hebt geleerd, kun je kijken of je de basisgrammatica van het Nederlands kunt leren. Dit kan meestal vrij gemakkelijk worden geleerd, aangezien er veel audio-tapes en video’s online zijn.

Wat als ik Nederlands wil leren voor zaken?

Het is gebruikelijk dat studenten de taal eerst voor zaken leren. Het is veilig om aan te nemen dat een student een microfoon nodig zal hebben, en eventueel luidsprekers. Studenten gaan over het algemeen naar een klaslokaal om te leren spreken voordat ze aan hun studie beginnen. Dit komt omdat ze thuis hun moedertaal spreken.

Wat als ik Nederlands wil leren voor non-profit organisaties?

Het is gebruikelijk voor non-profit organisaties om te beginnen met hun eigen taal. Donaties kunnen bijvoorbeeld beginnen met het schrijven van subsidies, of met copywriting of copyediting voor publicaties.

Ik wil Nederlands leren voor op reis!

Er zijn veel taalcursussen die u online Nederlands leren. Zo kun je virtueel overal ter wereld op reis gaan. Kun je in Nederland, Japan of Canada wonen? Nederlands is de vierde meest gesproken taal op deze planeet. Dat is een hoop invloed!

Als je Nederlands leert, of het nu van een moedertaalspreker is of in de klas, zul je het Engels aanzienlijk beter begrijpen. Daarom is het verhoudingsgewijs makkelijker om Engels te leren dan Nederlands.